(null)

Min finsmakande 6- åring utbrast "mamma så här  god var inte ugnspannkakan förra gången!".  Då hade jag ingen fejkon. 


(null)
Den här vegobaconet är supergott alternativ till vanligt bacon. Finns på Willys i kyldisken.  Vissa affärer har Hälsans köks soyabacon som också är ok. 


Ingredienser: 
120 gr vegobacon
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt 
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör/ margarin

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl och salt. Häll hälften av mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sedan i ett ägg åt gången. 

Finfördela vegobaconet i stekpannan och stek så att den ser ut som traditionellt bacon. Var noga med att röra om i stekpannan. Vegobaconet har en tendens att fastna i botten. 

Häll i vegobaconet i smeten och rör om. Häll sedan smeten på plåten och grädda i ugnen ca 20-25 min. 

Tips: servera med lingonsylt, rårörda lingon eller jordgubbssylt.