
Min finsmakande 6- åring utbrast "mamma så här god var inte ugnspannkakan förra gången!". Då hade jag ingen fejkon.

Den här vegobaconet är supergott alternativ till vanligt bacon. Finns på Willys i kyldisken. Vissa affärer har Hälsans köks soyabacon som också är ok.
Ingredienser:
120 gr vegobacon
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör/ margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl och salt. Häll hälften av mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sedan i ett ägg åt gången.
Finfördela vegobaconet i stekpannan och stek så att den ser ut som traditionellt bacon. Var noga med att röra om i stekpannan. Vegobaconet har en tendens att fastna i botten.
Häll i vegobaconet i smeten och rör om. Häll sedan smeten på plåten och grädda i ugnen ca 20-25 min.
Tips: servera med lingonsylt, rårörda lingon eller jordgubbssylt.