
Det tog lång tid innan jag började tycka om falafel. Men jag tror nog att det var för att jag aldrig åt den rätta kombinationen, vilket jag tycker är viktigt för att falafelsmaken ska komma till sin rätt. Nu tillhör falafelrulle en
av mina favoriträtter.
Finsmakaren har dock inte förstått tjusningen med falafel. Men äter gladeligen en rulle med vegobullar, majs, morötter och bönor.
4 port
Ingredienser:
4 st orientaliskt bröd
65 gr blandsallad
7 st körsbärstomater
Picklad rödlök
Ca 15 falafelbollar
Groddar
Hummus
Sirachasås
Gör så här:
- Tillaga falafeln enligt anvisningar på förpackningen
- Varva ingredienserna och avnjut en fantastisk måltid!

Jag har verkligen fått noja på hummus. Jag äter det nästan varje kväll. Dippar färska morotsstavar. Så när vi tillverkar hummus hemma är det bäst att trippla recepten.

Såsmästaren i full gång med att tillverka hummus. Han äter dock ingen sås själv men älskar att ha den funktionen i våt gemensamma matlagning.

Hummus
4 port
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärtor (ca 380 gr)
1/2 chili
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk tahini
Salt och peppar
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en mixer. Mixa.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt helst hummusen helst stå över natten för bäst smak.

Sirachasås
4 port
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl majonnäs
3 tak sirachasås
Gör så här:
- Skala och riv vitlöken.
- Blanda alla ingredienserna.