
Vi vuxna åt ungnspannkaka "deluxe" men rårörda lingon. En riktig höjdare!
Ingredienser ugnspannkaka med fejkon:
120 gr vegobacon
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör/ margarin
Fyllning:
2 rödlökar
2 syrliga äpplen
1 msk smör
1 tsk timjan
1 tsk socker
1 dl hasselnötter
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl och salt. Häll hälften av mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sedan i ett ägg åt gången.
Finfördela vegobaconet i stekpannan och stek så att den ser ut som traditionellt bacon. Var noga med att röra om i stekpannan. Vegobaconet har en tendens att fastna i botten.
Häll i vegobaconet i smeten och rör om.
Skala och och skiva rödlöken. Dela äpplen i klyftor.
Stek lök, äpplen, timjan och socker. Torka ur pannan och rosta nötterna tills de fått fin färg.
Häll smeten i pannan. Fördela äpplen lök och nötter över smeten. Grädda i ugnen i ca 30-40 min.
Tips: servera med lingonsylt, rårörda lingon eller jordgubbssylt.