
Eftersom det varit dåligt väder idag och ont om fikabröd i frysen, fick det bli bullbak idag.
Som med de amerikanska pannkakorna testade jag idag att baka bullar utan mejeriprodukter (eftersom de också är klimatbovar). Resultatet blev superbra! Godkänt från alla familjemedlemmar.
Dessutom vile jag se om det går att baka utan bakplåtspapper och bullpapper. Eftersom jag har läst att bakplåtspapper behåller en massa kemikalier, vilket man vill undvika så länge man kan. Bullpapper känns som ett sådant slöseri eftersom
det går lika bra att baka utan. Det enda som blev konsekvensen var att jag var tvungen att dra av plåtarna med rakbladet ( som man annars rengör induktionsspisen med), men det var det värt.

Som jag sagt innan så funkar dessa utmärkt i bak och matlagning som substitut för mejeriprodukter.
Ca 40 bullar
Ingredienser:
150 g mjölkfritt smör
5 dl havremjölk
50 g jäst
0,5 dl socker
1 tsk salt
2 msk kardemumma
15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gr smör
1 dl socker
3 msk kanel
Pensling/ dekoration:
Havremjölk
Pärlsocker
Gör så här:
- Blanda jästen med saltet tills jästen blir flytande. Häll i socker och kardemumma.
- Smält smöret och häll i mjölken. Vänta tills blandningen blir fingervarmt.
- Häll i smörblandningen i jästblandningen. Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg.
- Jäs i ca 30 min
- Dela degen i två delar. Kavala ut den ena degen till en avlång rektangel.
- Smöra degen, strö på socker och kanel och rulla ihop till en lång rulle.
- Skär rullen i bitar och lägg på en plåt.
- Låt bullarna jäsa ca 30 min
- Sätt igång ugnen på 240 grader
- Pensla med havremjölk och strö på pärlsocker
- Grädda bullarnas ca 8 min