(null)



(null)

Vardagslyx är när man kan plocka frukt, bär och grönsaker ur den egna trädgården. Att sedan kunna göra och bjuda på hemmagjord saft, paj eller en sallad med egenodlade grönsaker är en go känsla. Här har jag tillverkat egen rabarbersaft. 

Ingredienser: 
Ca 5 liter
2 1/2 kg rabarber
4 1/2 liter kokande vatten 
Saft av 1 citron
4 dl strösocker per liter avrunnen saft 

Gör så här:
Rensa, skölj och skär rabarbern i bitar och lägg i en stor kastrull.

Häll det kokande vattnet blandat med citronsaften över rabarbern. Låt det stå i rumstemperatur i ett dygn.

Sila saften genom en silduk. Mät sedan saften som blir och häll i stor kastrull. Häll i rätt mängd socker värm försiktigt tills sockret löses upp, ca 80 grader.

Häll saften i rena flaskor!