


När man ska bjuda på mat är det extra lyxigt om man kan bjuda på hemmagjord pasta! Barnen tycker också att det är magiskt att se hur ingredienserna förvandlas först till en deg och sedan till spagetti. Det låter komplicerat, men är inte
svårare än att göra en pajdeg. Om man ska göra glutenfritt är det fantastiskt gott att göra egen färsk pasta.
3 dl vetemjöl (hälften durumvtemjöl)
2 msk olivolja
1 ägg + 1 äggula
2 msk vatten
1/2 tsk salt
Lägg en hög mjöl gör som en vulkan och kläck äggen i mjölet. Jobba ihop ingredienserna till en slät och fast deg. Om degen efter mycket knådande inte går ihop tillsätt lite vatten. Knåda i 10 min. Lägg degen i kylen 1 timme. Skär centemetertjock
skiva (täck över resten av degen) och kör biten genom pasta maskin eller kavla ut avlånga plattor för hand. Häng pastan för att torka en stund.
Servera med en god pastasås, pesto eller kavla till en lasange. Kombinationen är oändlig.