
Det här delikata italienska brödet är supergott att ha till bjudningar.
Ingredienser:
- 25 g färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7 dl vetemjöl special
- Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
- Gör så här:
- Blanda jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
- Täck bunken med en bakduk och Jäs degen till dubbel storlek i cirka 35 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Olja två plåtar och strö lite flingsalt i botten.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på plåtarna.
- Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
- Sätt i tomater, oliver strö över fetaost och fördela lite färska rosmarinkvistar. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
- Baka brödet i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det är gyllene.