(null)
Det här delikata italienska brödet är supergott att ha till bjudningar.  

Ingredienser:

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
  • Gör så här: 
  • Blanda jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  • Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  • Täck bunken med en bakduk och Jäs degen till dubbel storlek i cirka 35 minuter.
  • Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Olja två plåtar och strö lite flingsalt i botten. 
  • Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på plåtarna. 
  • Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  • Sätt i tomater, oliver strö över fetaost och  fördela lite färska rosmarinkvistar. Ringla  över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  • Baka brödet i mitten av ugnen ca 10 min eller tills det är gyllene.