(null)

Min man och jag fullkommligt älskar Indisk mat. Varje tillfälle vi får att kunna gå ut och äta i någon större stad väljer vi alltid Indiskt. Oavsett storleken på restaurangen eller hur inredningen ser ut så är det nästan alltid fantastiskt god mat. Hemma lagar vi tyvärr inte jättemycket indiskt. Vi har dock fastnat för en favorit som är Palak Paneer. Då det är svårt i vår lilla stad att få tag i Paneerost ersätter vi den med fetaost, vilket är jättegott!
 
Ingredienser:
Fetaost                                 ca300gr
Gul lök                                  1st
Vitlöksklyftor                         2 st
Finhackad färsk ingefära      1 msk
Tomater                                 2 st
Koriander                              1 tsk
Chilipulver                             1 tsk
Garam masala                      1 tsk
Vatten                                    3 dl
Färsk bladspenat                  200gr
smör                                      3 msk
Salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
 
1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Tärna tomaterna.
2. Fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddorna i smör i en gryta.
3. Tillsätt tomaterna och fräs i ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten och låt småkoka under lock i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd i spenaten i grytan. Du får vända runt den tills dess att den blivit mjuk. 
5. Skär fetaosten i kuber och vänd ner i grytan strax innan servering (den smälter om den får ligga i på för hög värme för länge.)
 
 
Tips! Servera med basmatiris och ett gott ljust bröd.