(null)

(null)

Jag har länge tänkt att laga crêpes med champinjonfyllning. I dag fick vi massor med pannkakor över efter frukosten och då passade det bra att göra lite crêpes. Jag kollade på olika recept och det fattades alltid något, så det fick bli ett helt eget. Resultatet blev jättegott! 

Pannkakor
4 port

Ingredienser:
4 dl havremjölk
2 dl vetemjöl
4 ägg
1/2 tsk salt
2 msk smör

Gör så här:
  • Häll i mjöl och salt i en bunke.  Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. 
  • Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och smör. 
  • Stek tunna pannkakor

Champinjon- och fejkonblandning

Ingredienser: 
120 gr fejkon
200 gr champinjoner 
1 st charlottenlök
1 röd lök
1/2 purjolök
2 dl créme fraîches 
300 gr riven ost 
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 knippe färsk timjan 

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skiva champinjonerna. Skiva löken tunt. 
  • Stek champinjonerna och fejkon så att de får lite färg. Ställ åt sidan.
  • Stek löken mjuk och häll sedan i champinjoner och fejkon. Blanda créme fraiche, oregano och timjan. Smaka av med salt och peppar.  
  • Fyll pannkakorna och strö över lite ost. Rulla ihop och lägg i en form. 
  • Blir det fyllning kvar kan du hälla det över de rullade pannkakorna. Strö sedan resterande ost och toppa med färsk oregano. 
  • Gratinerna i ugnen ca 10-15 min tills osten fått en fin färg.