
Denna fantastiska glasstårtan som får smakminnet att komma ihåg barndomens 88:ans glass. Vem gillar inte nutella, glass och jordgubbar?
Ingredienser:
2 marängbottnar
4 äggulor
2 msk socker
5 dl vispgrädde
400 gr ljummen nutella
Gör sä här:
Separera äggen och häll äggulor i en skål och äggvitor i en annan. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa till hårt skum.
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills de blir fluffigt.
Slutligen vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.
Ta fram en rund form med avtagbara kanter på cirka 25 cm. Täck botten med plastfolie.
Lägg i den första marängbotten. Krossa i den andra marängbotten i äggvitorna. Vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och marängkross.
Micra nutella några sekunder så att den blir flytande. Ringla ner den nutellan.
Häll i blandningen i formen. Täck toppen plastfolie och ställ i frysen minst i 5 timmar.
Ta ut en stund innan servering och toppa med skivade färska jordgubbar!